Περιγραφή του ιστολογίου

Στο παρόν ιστολόγιο μπορεί κανείς να βρει πρωτότυπα ερευνητικά και φιλοσοφικά κείμενα. Οι κατηγορίες (labels) του ιστολογίου είναι χαρακτηριστικές των φιλοσοφικών τάσεων που διέπουν τις αναρτήσεις. Παρότι οι τελευταίες δεν είναι συνήθως ολοκληρωμένες μελέτες, αλλά στοχαστικές παρεμβάσεις και σχόλια σε επιλεγμένα ζητήματα, αφορούν τη βιοθεωρία, την κοσμοθεωρία και τη γραμματολογία της παραδοσιακής σκέψης, της νεωτερικότητας και της μετανεωτερικότητας.

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΑΤΑ: ΙΔΟΥ Ο ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΤΙΤΛΟΣ!

Τελικά δεν βλέπω για ποιον λόγο να μην κρατήσω ως τίτλο του ιστολογίου την αρχική και νυν διεύθυνσή του (url). Έτσι μετά από αρκετό καιρό, αποφάσισα να αλλάξω εκ νέου τον τίτλο σε: ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΑΤΑ.
Το θέμα όμως παραμένει: θα γράφω μελέτες ή αναρτήσεις σε ιστολόγια; Δυστυχώς η παράλληλη δραστηριότητα δεν ενδείκνυται. Θεωρώ πως αποτελεί πλέον χάσιμο χρόνου η ενασχόληση με τα ιστολόγια.
Το παρόν ιστολόγιο ξεκίνησε το 2008. Είναι γεμάτο από πρώτες σκέψεις, με ποικίλες αφορμήσεις είτε από διαβάσματα είτε από εμπειρίες. Ο γνώμων καθ' όλη τη διάρκεια της συγγραφικής πορείας υπήρξε ο ποιοτικός φιλοσοφικός στοχασμός. Ουδόλως μετανοώ για την πορεία αυτού του ιστολογίου. Το θέμα είναι όμως ότι παραμένοντας ως έχει και διασωσμένο σε κάποιο άλλο αρχείο που διατηρεί ιστοσελίδες για το μέλλον να δημιουργήσει προοπτικές. Η θεματική του παρόντος ιστολογίου με εκφράζει απόλυτα. Όμως από ένα σημείο και μετά καταπιάστηκα με δεκάδες άλλες έρευνες τις οποίες ολοκλήρωσα και δεν άφησα μισοτελειωμένες σκέψεις, όπως αναγκαστικά είναι οι παρούσες αναρτήσεις. Ίσως κάποιος μελλοντικός ερευνητής να διαπιστώσει τις στοχαστικές δυνατότητες σε αυτά τα σχεδιάσματα και σε αυτές τις εισαγωγικές προτάσεις, να τις αναπτύξει και να τις ερευνήσει περισσότερο.        

Δεν υπάρχουν σχόλια: